Tabulka pH potravin

Nebezpečné bakterie a paraziti, které mohou mazlíčci přenést na své majitele


Domácí mazlíčci velmi významně obohacují život lidí a přinášejí jim celou řadu pozitiv. Mají ale i své stinné stránky, které dle odborníků nelze podceňovat. Například psi mohou své majitele infikovat bakterií, která způsobuje infekce močových cest. Kočky zase mohou na člověka přenést parazita, který může způsobit Alzheimerovu nemoc, Parkinsonovu chorobu či rakovinu. Majitelům morčat pak hrozí plicní záněty.

Psi mohou stát za zánětem močového měchýře

Zánět močového měchýře tzv. cystitida bývá nejčastěji způsobena bakterií Escherichia coli. Bakteriím E. coli se daří v kyselém prostředí, a protože normální moč má kyselé pH, bakterie snadno proniknou do močových cest ze střev. U žen se tak nejčastěji děje po milování.

Podle nejnovějšího vědeckého výzkumu mohou mít právě tyto bakterie přímou souvislost s chováním psů. Vědci sledovali 119 lidí léčících se se záněty močového měchýře v nemocnici Hvidovre v dánské Kodani, přičemž 19 z nich žilo v domácnosti buď s kočkou, nebo psem.

Majitelé domácích zvířat si museli nechat na začátku studie prověřit výkaly zvířat, to samé pak opakovali i po 10 měsících. U dvou nemocných přitom lékaři objevili stejné bakterie, jež se nacházely i ve stolici jejich psů. Přestože jeden z pacientů se po téměř ročním období zotavil, jeho pes měl ve stolici stále ty samé bakterie, což podle vědců naznačuje, že pes je trvalý přenašeč infekce na svého majitele.

Není sice stále jasné, jak psi na svého majitele tyto bakterie přenášejí, nicméně autor studie, doktor Peter Damborg z univerzity v Kodani, pro odborný magazín New Scientist doporučuje všem majitelům psů, aby se vyhýbali pusinkování svých mazlíčků, a to zejména v okamžiku, když mají oslabený imunitní systém.

Parazit od koček může způsobit Alzheimerovu a Parkinsonovu nemoc i rakovinu

Jak ukázal poslední výzkum, parazit Toxoplasma gondii, který se běžně vyskytuje ve stolici koček, může způsobit Alzheimerovu či Parkinsonovu chorobu. Podle vědců právě tento parazit může během jednoho okamžiku změnit i více než 1000 genů spjatých s rakovinou.

Jakmile dojde k nákaze člověka, proteiny z parazita mohou také změnit komunikaci mezi mozkovými buňkami, což zvyšuje riziko vyvolávající již zmíněné choroby, ale i epilepsii.

Doposud bylo doporučováno vyhnout se kontaktu s kočičím trusem a pusinkování se s kočkami pouze těhotným ženám, jelikož je známo, že právě tento parazit způsobuje potraty či poškození vývoje plodu, a to zejména jeho mozku a očí. Aktuálně ale odborníci nabádají i ostatní majitele koček k obezřetnosti, a především k větší hygieně.

"Infekce tímto parazitem se zdají být neškodné, jelikož se projevují podobně jako mírná chřipka, ale jejich následky, které se mohou projevit až po letech, mohou být mnohem závažnější," dodává pro Daily Mail autor studie doktor Dennis Steindler z Tuftsovy univerzity v americkém Massachusetts.

Morčata a vyšší riziko pneumonie

I morčata mohou být z pohledu přenosu nemocí pro své majitele nebezpečná. Podle nizozemských vědců většina morčat v sobě pravděpodobně nosí bakterie zodpovědné za zánětlivé onemocnění plic, což se u nich projevuje výtoky z očí a nosu, které se mohou přenést i na člověka. U lidí se pak může kvůli těmto bakteriím vyvinout život ohrožující pneumonie.

Odborníci tak radí při kontaktu s domácími mazlíčky nepodceňovat hygienu a péči o ně! "Měli bychom si umýt ruce po každém kontaktu s mazlíčky, lidé s velmi oslabenou imunitou by se jim měli vyhnout úplně," doporučuje doktor Steven Gordon, předseda infekčního oddělení na Clevelandské klinice v USA.

Samozřejmostí jsou i pravidelné návštěvy u veterináře, a to nejen kvůli očkování, ale i odčervování mazlíčků.


Lékaři ženě amputovali ruce i nohy kvůli infekci. Získala ji od svého psa, který ji olízl

Když se Marie Trainerová vracela s manželem z dovolené v Dominikánské republice domů do amerického Ohia, ze všeho nejvíce se těšila na své psy. Ti ji také přivítali s velkým nadšením a mladší z nich, štěně německého ovčáka, ji celou olízal. Ze vzájemné přítomnosti se ale neradovali dlouho. To, co se dělo několik dní poté, překvapilo i zkušené odborníky.

Bakterie capnocytophaga canimorsus vyskytující se v tlamě psa mohou u člověka vyvolat silnou infekci.

Vše začalo tím, že po návratu do zaměstnání začala paní Marii bolet záda, po nějaké době se k tomu přidala celková nevolnost a večer pak prudké výkyvy teploty a velká bolest rukou a nohou.

V časných ranních hodinách následujícího dne ji tak manžel odvezl na pohotovost. Krátce poté Marii převezli na jednotku intenzivní péče, kde ji lékaři záhy museli uvést do umělého spánku.

Zprvu se lékaři domnívali, že se jedná o těžkou infekci způsobenou nějakou tropickou chorobou, kterou si zřejmě přivezla z dovolené. Až po sedmi dnech přišli na to, že pravým původcem infekce jsou bakterie capnocytophaga canimorsus, které se vyskytují v tlamě psů a koček a jsou nebezpečné zejména v případě, kdy se dostanou do otevřené rány.

A tak se i stalo zřejmě u paní Marie, která se nechala olízat svým štěnětem při příjezdu z dovolené, včetně místa s nezahojeným škrábancem.

Nebezpečné bakterie a paraziti, které mohou mazlíčci přenést na své majitele

Vážnost stavu paní Marie vysvětlila pro CNN její ošetřující lékařka Margaret Kobeová z nemocnice Aultman v americkém Ohiu.

"Paní Marie se dostala na jednotku intenzivní péče již v deliriu, krátce nato jsme ji museli pro obrovské bolesti uvést do umělého spánku. Její pokožka na rukou se začala rychle měnit na purpurově červenou a velmi záhy na černou, což značilo vznikající gangrénu (tkáň začíná odumírat). K tomu se ještě přidala krevní sraženina.

Snažili jsme se identifikovat, co za takovou rozsáhlou infekcí stojí, ale nedařilo se nám to. Pak se infekce rozšířila i na špičku jejího nosu, uši, nohy a zbytek obličeje. Přestože obličej ještě zachránit šel, u končetin to bohužel nešlo, proto je bylo nutné pro záchranu života amputovat."

Rodina Marie se ale nechtěla s amputacemi smířit, a proto její stav konzultovala ještě s dalšími lékaři. Všichni se ale shodli na tom, že infekce již napáchala takové škody, že amputace je jediným řešením.

"To, co jsme prožívali, bylo nepředstavitelné. Nedokázali jsme vůbec pochopit, že ještě před pár dny byla Marie na dovolené v pořádku a najednou leží v bezvědomí v nemocnici a její ruce a nohy jí odumírají," svěřila se Mariina nevlastní dcera.

U zákeřného meningokoka rozhodují minuty

Naštěstí se lékařům nakonec podařilo odhalit původce infekce a začít s účinnou léčbou. "Než se tak ale stalo, byli jsme sami nešťastní, protože rozsah infekce byl jeden z nejhorších případů, který jsme doposud viděli. Paní Marie byla opravdu velmi blízko smrti," dodává Kobeová.

Marie má dnes za sebou osm operací a spolupracuje s lékaři na přípravě protéz pro všechny končetiny. Ráda by se co nejdříve vrátila k normálnímu životu. Svých milovaných psů se přes to všechno ale nevzdala, naopak jsou součástí její léčby. Nikdo jiný jí tak snadno nevykouzlí

Bakterie se na člověka přenášejí prostřednictvím kousnutí, olíznutí či škrábanců. Většina lidí, která přichází do kontaktu se psy a kočkami s touto bakterií, se ale nikdy nenakazí. Mezi ohroženou skupinu patří lidé s oslabeným imunitním systémem, lidé s rakovinou a ti, kteří mají odstraněnou slezinu.

Příznaky onemocnění se projevují do 3-5 dnů od nakažení, vzácně se mohou projevit i dříve, anebo naopak později. Rozsáhlá infekce a sepse se přitom objevuje jen ve vzácných případech. Podle statistik CDC (Amerického úřadu pro kontrolu léčby a prevence) se vyvine těžká infekce jen u tří z deseti nakažených. Ze zjištění CDC také vyplynulo, že zmiňovaná bakterie byla detekována u 74 % psů, přičemž u nich nemusí setrvávat navždy.


Káva a její účinky na srdce

Můžete si dát až 25 káv denně. Nová studie tvrdí, že to není pro srdce nebezpečné


Jedno z témat, které často řeším, pít kávu nepít, zvláště tehdy pokud člověk bere léky na vysoký tlak. Mám zkušenost, že pravidelný piják kávy může kávu klidně zařadit do pitného režimu, protože nemá takové diuretické vlivy. Nicméně mě tento článek zaujal:

British Heart Foundation tvrdí, že lidem, kteří denně vypijí až 25 šálků kávy, nehrozí zvýšené riziko infarktu. Toto pozoruhodné zjištění vychází z výsledků studie londýnské Queen Mary University, které se zúčastnilo 8412 osob. Předchozí studie přitom spojovaly pití kávy s tvrdnutím tepen, které vedou krev ze srdce do jiných částí těla. Pokud tepny tvrdnou, může vzrůst riziko srdečního infarktu nebo mrtvice.

Výsledky, prezentované v pondělí na konferenci Britské kardiovaskulární společnosti v Manchesteru, vyvracejí tvrzení předchozích studií, spojujících kávu a špatné zdraví srdce. Výzkum je součástí většího souboru studií, které analyzovaly různé aspekty tohoto široce oblíbeného nápoje, jež je pro mnoho lidí součástí každodenních rituálů.

Ani 25 šálků denně není riziko

V rámci výzkumu byli účastníci rozděleni do tří skupin: na ty, kteří pijí méně než jeden šálek denně, ty, kteří pijí jeden až tři šálky denně a ty, kteří pijí více než tři šálky. Lidé, kteří konzumovali více než 25 šálků kávy denně, byli z výzkumu vyloučeni, ale British Heart Foundation tvrdí, že "žádné zvýšené tvrdnutí tepen nebylo zjištěno ani u těch, kdož pili takto vysoké množství".

Dle profesora Metina Avkirana tento výzkum "vylučuje jeden z potenciálních škodlivých účinků kávy na naše tepny". To podporují i výsledky starší studie z roku 2018, vycházející ze sledování přibližně půl milionu dospělých Britů. Podle ní mají konzumenti kávy o něco nižší riziko úmrtí než ti, kdož kávu nepijí.

Vzájemné vztahy mezi pitím kávy a změnami na tepnách, zjištěnými magnetickou rezonancí, byly korigovány s ohledem na další faktory, jako je věk, pohlaví, etnický původ, kouření tabákových výrobků, výška, váha, pití alkoholu, způsob stravování a vysoký krevní tlak.

Káva a její pozitiva

Účastníci studie spotřebovali v průměru 5 šálků kávy denně, aniž by u nich vědci zaznamenali jakékoli negativní následky. Výsledky dalších výzkumů pak ukázaly, že látky v kávě mohou snižovat riziko zánětů a zlepšit způsob, jak tělo využívá inzulín, což může snížit pravděpodobnost vzniku diabetu.

Zapomněli jste si dát svou obvyklou dávku kávy? Může vás rozbolet hlava

Výzkumníci se zaměřili i na další faktory, které mohou potenciálně ovlivnit arteriální ztuhlost, jako je kouření tabákových výrobků, konzumace alkoholických nápojů a další známé rizikové faktory. Zjistili tak, že účastníci, kteří spadli do kategorie "střední" a "těžké" spotřeby kávy, byli častěji muži, kteří také častěji pijí alkohol a kouří cigarety. To už pochopitelně zvyšuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Více na: https://vtm.zive.cz/clanky/


Jóga prstů = mudry

Mudry mají oproti józe velkou výhodu v tom, že je lze cvičit kdekoliv a kdykoliv během dne.

Mudrou se označuje gesto, mystická pozice rukou, pečeť nebo také symbol. Určitá poloha prstů nám reguluje tok prány v těle. Zapojením určitých svalových skupin prstů dochází k odezvě v jiné části těla. Stačí správně sedět, držet správně prsty na rukou a správně dýchat.

Mudry vychází z nauky o pěti elementech. Palec symbolizuje oheň, ukazovák vzduch, prostředníček éter, prsteníček zemi a malík vodu.

Prsty pravé ruky ovlivňují levou polovinu těla a prsty levé ruky zase pravou polovinu těla. Obvykle se mudry ,,cvičí" oběma rukama. Pokud to zrovna nelze provést, postačí i jedna ruka. Mudry slouží k léčení duše a ducha - uklidňují a regenerují levou a pravou polovinu mozku.

Pravidelným cvičením jógy prstů se zlepšuje tělesné i duševní zdraví. Cvičení můžete využít v každodenním životě. ,,Uchopíte" a držíte určitou pozici rukou v klidném jogínském sedu. Každá mudra odstraňuje nějakou fyzickou či psychickou obtíž nebo slouží pro dosažení určité změny, o kterou usilujeme. Držení prstů musí být vždy spojeno s celkovou koncentrací na daný cíl, kterého chceme dosáhnout.

Mudry lze využít při dechových cvičeních i pří meditaci. V běžném životě je lze praktikovat při sledování televize, v MHD, při chůzi atd.

Praktické provedení

  • výchozí pozice: vzpřímený meditační sed s očima zavřenýma, dýchat plynule
  • provedení: lehký tlak prstů, které se spolu dotýkají, udržení natažených/ zkřížených prstů, cvičit oběma rukama současně (pokud to nelze, tak jednoruč) - jen jemný tlak, příliš velká síla (tlačení) není dobré
  • myslet vždy na dané gesto (cíl)
  • mudry na sebe necháváme působit delší dobu
  • působení mudry ihned nebo až po nějaké době..setrvat 10 nádechů a 10 výdechu..5 min... 45 min.

Gyan Mudra (mudra vědění):

Špička ukazováčku se dotýká špičky palce, zatímco ostatní prsty zůstávají narovnané.

Výhody mudry: posiluje vědění, stimuluje hypofýzu a endokrinní žlázy, zlepšuje paměť, pomáhá při meditaci, zabraňuje nespavosti, může zlepšit náladu a jasnost myšlení

Praktikujte: kdykoliv během sezení, stání, nebo když ležíte v posteli

Prithvi Mudra (mudra země):

Špička prsteníčku se dotýká palce, zatímco ostatní prsty zůstávají narovnané.

Výhody mudry: snižuje fyzickou a duševní slabost, může povzbudit životní sílu a vyčistit pleť, podporuje fungování těla

Praktikujte: kdykoliv

A mnoho dalších, více na: https://www.energiezivota.com/energie-zivota/mudry-leciva-sila-v-rukou/

1. třídenní detoxikační kůra:

První den:

  • dopoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu sníme 2 jablka.
  • odpoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu sníme 2 jablka a 2 mrkve.

Druhý den:

  • dopoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu sníme 2 banány a 2 jablka.
  • odpoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu sníme 2 jablka, 2 mrkve a krajíček tmavého chleba.

Třetí den:

  • dopoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu si uvaříme polévku / s bramborem, mrkví, hráškem, cibulí, celerem / sníme 1 polévkový talíř.
  • odpoledne vypijeme 1,5 l čisté neperlivé vody a k tomu sníme 2 jablka a zase talíř polévky od dopoledne.

Další dny bychom měly postupně zařazovat dušené kuřecí maso s rýží, dušenou zeleninu s rýží nebo těstovinami, špenát apod. Rozhodně bychom měli vynechat smažené a pečené pokrmy.

2. jablečná očistná kúra:

Je velmi účinná a jednoduchá. Čtyři dny po sobě jíme pouze 1,5 kg jablek (u kupovaných bez slupky, kvůli chemickému ošetření) denně a k tomu vypijeme 2 l čisté neperlivé vody, nic víc. Tato kúra zbaví tělo toxinů a budete se po ní cítit skvěle.

3. očistný zeleninový vývar:

Tato kúra je taky velmi dobrá, ale je už pro ty, kteří mají silnější vůli. Uvaříme si polévku (do vody dáme 7 druhů zeleniny a trošku kmínu a soli, nic víc) tuto polévku jíme 3 x denně hluboký talíř celých sedm dní a vypijeme k tomu 2 l čisté neperlivé vody denně. K večerní porci polévky si můžeme dát krajíček tmavého chleba, ale nic víc. Po sedmi dnech se budete cítit jako znovuzrození a možná budete mít o nějaké to kilo méně.

4. kopřivová detoxikace:

Natrháme si 3 hrsti kopřivových špiček, rozmixujeme je v 0,5 l vody, necháme 4 hodiny odstát a potom přecedíme přes plastové sítko a vypijeme. Můžeme místo mixování odšťavňovat v odšťavňovači. Tento nápoj pijeme sedm dní. Doplníme si tímto spoustu minerálů v těle, hlavně železo. A výborně si vyčistíme organismus.


Na jaře jsou celkově výborným prostředkem mladé výhonky bylin. Skrývají v sobě obrovské množství minerálů, vitamínů, enzymů. Prostě všechno, co náš organismus po zimě potřebuje, proto bychom je měli zařazovat do jídelníčku. Buďto ve formě čerstvých bylinných čajů (např. z kopřivových výhonků, pampeliškových lístků, břízových pupenů, květu podběle, jitrocelových lístků apod.), nebo nakrájet si je do salátů, polévek, pomazánek (tady se hodí pažitka, řeřicha, špičky kopřivy, lístky pampelišky). A co je velmi důležité, nezapomínat na pitný režim. Ledviny potřebují pořádně proplachovat, jinak se v nich usazuje hlen, z kterého jsou později kameny a různé nádory. Denně vypít 2 l čisté neperlivé vody. Do pitného režimu nezařazujeme kávu, černý čaj, alkohol. Ne příliš vhodné jsou i slazené limonády a džusy.



Proč Sensitiv Imago 530?

Mnoho lidí se mě ptá, proč na diagnostku používám zrovna tento přístroj. Rozhodl jsem se tedy, že napíši o co vlastně jde :)

Sensitiv Imago 530 představuje absolutní špičku v biorezonanci. Tento přístroj byl schválen jako Medical Device Class II A. Sensitiv Imago 530 měří nejen biorezonanci a NLS, ale zároveň i biologickou impedanci, pracuje ne s virtuálním, ale konkrétním klientem, obsahuje obrovské množství senzorů (nezbytné pro rozlišení frekvencí klienta, terapeuta a okolí) a jeho přesnost je 96%.

Sensitiv Imago dostal prestižní ocenění ZLATOU MEDAILI za nejlepší medicínský diagnostický přístroj v roce 2009 v Plovdivu na mezinárodní technické konferenci. Tento přístroj lze použít jako základ pro seriózní vědecké práce.

Metody a principy fungování technologie Sensitiv Imago

V našem clubu alternativní péče KRAPI se sdružuje několik nejmodernějších technologií. Za prvé jde o princip biorezonance v kombinaci s NLS metodikou, určený pro analýzu výsledků měření, a dále pak samozřejmě i použití unikátní technologie SBA senzorů, které umožňují přesné čtení kvantových charakteristik z konkrétních orgánů nebo orgánových soustav klienta. SBA senzory představují know-how výrobce, díky němuž je naše zařízení v oblasti kvantové diagnostiky organismu unikátní

Co vlastně umí Sensitiv Imago?

  • Identifikuje příčinně-důsledkové vztahy mezi různými procesy v organizmu. To umožňuje určit hlavní příčinu problému a zjistit způsob jeho řešení. Zařízení tak pomáhá celostnímu lékaři nebo terapeutovi dosáhnout lepších a rychlejších výsledků, s menšími nežádoucími účinky pro klienta
  • Metodika je schopna, i v komplikovaných případech, identifikovat nejslabší systémy a orgány a nabídnout možnost kompenzace.
  • Tato metodika je schopna nasměrovat pozornost holistického lékaře či terapeuta na možné diagnózy (tato funkce se liší u holistických lékařů či alternativních terapeutů).
  • Metodika umožňuje vyhodnocení patologických stadií podle principů homotoxikologie tím, že ukazuje směr patologického procesu a zda je proces v počátečním stádiu (v adaptaci), nebo je v hlubším procesu (v dekompenzaci). Samozřejmě je možné identifikovat konkrétní fázi procesu. Tato funkce je nepostradatelná pro profesionály z oblasti celostní medicíny - celostní lékaře, alternativní terapeuty, naturopaty, homeopaty atd., protože poskytuje přesnou představu o procesech, které probíhají v organismu a možných způsobech, jak účinně pomoci.
  • Dále poskytuje řadu dalších funkcí, které mohou být použity v kombinaci se specializovanými znalostmi z různých oborů celostního lékařství nebo tradiční čínské medicíny (pH rovnováha organismu, stav jin-jang, mikrobiologická aktivita a další).
  • Jedna z hlavních metod je založena na rozsáhlé databázi mikroorganismů, která nejen umožňuje rychle detekovat přítomnost různých virů, bakterií, hub, hlístů atd., ale také identifikovat jejich typ a úroveň aktivity.
  • Je zde možnost pracovat i v oblasti alergenů. Metodika umožňuje rychle a efektivně identifikovat individuální citlivost na alergeny, jak aktivní, tak latentní.
  • Podobně jako u práce s alergeny, nabízí zařízení možnost identifikace kontaminantů. To je další metoda, která umožňuje holistickému lékaři nebo alternativnímu terapeutovi najít prvky, které kontaminují organismus klienta, a nabídnout možnost řešení.
  • Dále je zde možnost identifikace stopových prvků v těle - esenciální, semi-esenciální, neesenciální a určení, které stopové prvky jsou na hranici toxicity pro organismus. Tato funkce byla nedávno zavedena do softwaru, ale již se stala vysoce nápomocnou jak lékařům, tak i alternativním terapeutům.
  • Metoda také umožňuje individuálního výběr potravin (velmi užitečná funkce pro odborníky v oblasti celostní medicíny). Je rozdělená na dvě skupiny - potraviny způsobující zátěž specifických orgánů a systémů (škodlivé potraviny), a potraviny které mohou pomoci oslabeným orgánům a systémům (prospěšné či dokonce léčivé).
  • V zařízení existuje metoda, která umožňuje identifikaci psychosociálních stresových faktorů, které mohou vyvolat psychosomatické onemocnění organismu.
  • V neposlední řadě je zde metoda pro identifikaci citlivosti organismu na vnější energetické zatížení.

Opakované měření na Sensitivu je možné nejprve po 7 dnech, jelikož přístroj pracuje tak, že hledáním biorezonanční odezvy zároveň vyladí tělní buňky. Proto se někdy klientům uleví i od bolesti (dočasně) po měření. Než se buňky vrátí do normálu, prostě to pár dní trvá. Mezitím se samozřejmě mikrobiologická biocenóza a kontaminace v těle může změnit. Vyjímkou jsou BRT kompenzace a čištění organismu, kde je možné pracovat s přístrojem i každý den.

Na testování Sensitivem je potřeba dostavit se minimálně 3 hodiny nalačno, pít jenom vodu a nemít na sobě žádné kovy včetně náušnic, hodinek, řetízků, pásku, kovových brýlí. Je nutné zcela vypnout mobilní telefon.

Absolutní kontraindikací vyšetření na Sensitivu je kardiostimulátor a epilepsie.

Upozorňuji, že v žádném případě měření na Sensitiv Imago nenahrazuje lékařské testy, ale je jejich vynikajícím doplňkem. Měření je zcela neinvazívní a není nepříjemné ani bolestivé.

Sensitiv Imago 530 za žádných okolností nepoužívám k potvrzování ani k vyvracení lékařských diagnóz.

Intenzívně spolupracuji s lékaři.

Sensitiv Imago 530 je zcela objektivní přístroj, obsluha nemůže nijak ovlivnit jeho měření, pokud tedy dodržuje přesně pravidla měření. Ovšem jedna věc je měřit a druhá věc je správně interpretovat nález a navrhnout řešení. Velmi často ke mně přicházejí klienti, kteří již někde absolvovali měření na biorezonancích, ale nedostali přesný nebo účinný návod, co s nálezem mají udělat, jelikož obsluha přístroje prostě byla jen obsluha přístroje...

Únavový syndrom

Chronický únavový syndrom je bohužel nespecifický soubor různých příznaků trvající déle než 6 měsíců, nezřídka i více než rok. Je jisté, že se jedná o skutečnou nemoc se závažnými důsledky pro člověka. Její záludnost spočívá v tom, že příčina je zatím neznámá a nedokážeme toto onemocnění léčit konkrétním lékem. Nicméně máme zkušenosti, že po vyčištění organismu se stav podstatně zlepší.

Některá skupina vědců se domnívá, že se jedná o určitou formu deprese a patří do péče psychiatra, jiná skupina anglických vědců dělala rozbor bílých krvinek zdravých lidí a pacientů s chronickým únavovým syndromem a genovou analýzou zjistila významné změny, což podporuje domněnku, že se opravdu jedná o nemoc organismu.


Již se pracuje na vývoji krevních testů, pomocí kterých bude možno tuto nemoc diagnostikovat. Klinický obraz začíná jako běžné virové onemocnění - teplota, bolesti v krku, bolesti svalů a kloubů. Na rozdíl od běžné virózy příznaky během týdne neodeznívají, nýbrž se prohlubují, pacient trpí bolestmi hlavy, celkovou slabostí, pocitem tělesného a duševního vyčerpání, které se postupem času prohlubuje až do takových extrémů, že pacientovi dělá problém vstát z postele a dojít na záchod. Je pochopitelné, že v této fázi již vyhledá lékaře.

Laboratorní výsledky bývají vesměs v normě, nějak se nevychylují od standartních hodnot a pacient navštíví řadu odborníků - internistu, neurologa, revmatologa, imunologa, podrobí se náročným vyšetřovacím metodám, jako jsou počítačový tomograf, magnetická rezonance, EEG, EMG, popř. lumbální punkce, aby se vyloučilo závažné neurologické onemocnění.


Tato vyšetření jsou rovněž negativní, nemocný postupně upadá do deprese (což je logické, když vám "nic není", a vy nemůžete skoro chodit), má pocit, že je na něj nahlíženo jako na simulanta, a stačí nepatrná poznámka lékaře typu "unavený je dnes každý" nebo "to na invalidní důchod není" a dochází k dalšímu prohloubení nemoci, pocitům beznaděje a nezřídka i k sebevražednému pokusu.

Pokud cítíte, že něco "není" v pořádku, nikdo Vám nic konkrétního neřekne a vy máte pocit hypochondra, zavolejte a pokusíme se společně problém vyřešit.

Jak je to  s parazity.

Mnoh lidí se mě ptá, jaké mám zkušenosti s parazity, vždyť lékaři vliv parazitů na naše zdraví téměř popírají a je pravda, že mnoho rádoby odborníků na tomto tématu slušně vydělává. To je pak důvod, proč lidé vlivu parazitů moc nevěří.

Tak tedy, přemýšleli jste o tom, proč po několika týdnech je pohřbený člověk plný červů? Kde se vzali, když je rakev uzavřená? Tolik zjednodušeně. Například Julius Cézar. Trpěl epilepsií, ale proč? Bylo dokázáno, že jeho mozek obsahoval větší množství larev tasemnice.

Existuje mnoho fotek a videí z vyšetření střev, kde jsou vidět například škrkavky, víme, že děti mají roupy a je občas nutné "vypálit červa".

Nebudu zde psát odborné názvy a rozdělení parazitů na nematoda, bičíkovce, améby, sporozoa, helminty, ektoparazity atd. atd. Důležité je vědět co mohou způsobovat a jak se jich zbavit.

Přesto ty nejčastější, s kterými se setkáváme mimo bakterie, viry, chemikálie, těžké kovy atd. sem, uvedu:

Trichomonas vaginalis--Bičenka poševní

Urogenitální prvok, způsobující hnisavé, poševní výtoky, vyskytující se po celém světě. Kromě výtoku je typické svědění pochvy.

Přenos převážně pohlavní, avšak možný je i přenos např. ručníkem apod. V posledních letech  počet případů klesá, zřejmě vzhledem k dobré dostupnosti léčby. U mužů jsou velmi často bezpříznakové. Léčba: metronidazol, je nutno léčit oba (všechny) sexuální partnery. Nám se osvědčilo plazmování pomocí RPZ 14.

Giardia lamblia

Lambliáza --onemocnění onemocnění způsobení lambliemi. Někdy bývá bezpříznaková, jindy naopak těžká s nutností hospitalizace. Nemoc způsobuje zánět  dvanáctníku a střeva. Stolice je hlenovitá, bez krve. Někdy je přítomno zvracení a také bývají pozorované tukové stolice, ztráta ztráta hmotnosti a hubnutí, případně avitaminózy(A, (A, B12).B12). Výjimečně se mohou lamblie dostat do žlučníku. Pomoc je v frekvenční terapii, úpravě jídelníčku s vysokým obsahem vlákniny a ořešákovou tinkturou.

Toxoplasma gondii

Je to prvok, jehož definitivním hostitelem (a tedy zdrojem infekce) je kočka, jsou chovatelé psů jsou chovatelé psů ve větším rizikuve větším riziku (protože na srsti psi donesou domů částečky kočičího trusu). Způsobuje toxoplazmózu, u těhotných žen hrozí při infekci tímto prvokem narození postiženého dítěte. U HIV pacientů může způsobit akutní zánět mozku. Lidé se obvykle nakazí nedostatečně tepelně zpracovaným masem (požitím bradyzoitů) nebo požitím oocyst z prostředí. Udává se, že T. gondii může manipuluvat s lidským chováním. Lidé s Toxoplasmou reagují pomaleji v kritických situacích - pramení to z prosté skutečnosti, že Toxoplasma "ví", že myši s pomalejšími reakcemi se snadno stanou úlovkem koček. Opět lze využít RPZ 14.

Krevnička močová (Schistosoma haematobium)

je parazitický helmint z čeledi Schistosomatidae, který je původcem tzv. egyptské nebo močové schistosomózy (dříve název bilharzióza). Infekce S. haematobium je silným predispozičním faktorem pro vznik rakoviny močového měchýře. Definitivním hostitelem je člověk.  Počet úmrtí za rok je až 11 tisíc lidí. Při infekci S. heamatobium dochází k postižení především v oblasti urogenitálního traktu. Klíčovým projevem je krev v moči a zánět močového měchýře či zánět močových cest

Krevnička střevní

(Schistosoma mansoni) je parazitický helmint z čeledi Schistosomatidae, který způsobuje tzv. střevní schistosomózu. Při onemocnění jsou většinou zasažena játra a tlusté střevo.

No mohl bych pokračovat motolicemi, červy, ale není předmětem článku lidi strašit, chci poukázat na to, jak velký vliv na naše zdraví tyto malé potvůrky mají. Vyvarujte se "zaručených léčiv, produktů na červy", nejprve si zažádejte o vyšetření (např.stolice) diagnostiku Sensitiv Imago, a až pak po prokázání přítomnosti parazitů s odborníkem hledejte cestu.




Zkušenosti po 14 dnech užívání gelu z mořské řasy Laminaria japonica

Náš club alternativní péče má již 5 letou tradici a víme, že otestování jakéhokoliv produktu chce čas. Jsme oba uživatelé některých produktů a doplňků stravy a máme možnost díky měření na přístroji Senzitiv Imago 530 ověřit, jak na nás působí. Výsledky 14 denního užívání řasy nás opravdu velmi mile překvapilo. Níže jsou fotky a posuďte sami.

Obsah účinných látek gelu z řas

Pokud budete chtít, lze rozebrat účinek látek na lidský organismus prostřednictvím přednášek. Rád i zodpovím na dotazy.

Rozdělení čaker

Kořenová čakra

  • Název: Muladhara (Muladára); kořenová čakra
  • Umístění: V poloviční vzdálenosti mezi řitním otvorem a šourkem popř. na zadní straně děložního hrdla.
  • Barva: červená, rudá
  • Vůně: cedr, hřebíček

První čakra je spojená se zemí, její energií a s činnostmi, které se zemí souvisí. Může to být zemědělství, ale také např. činnosti nazývané jako konzumní způsob života. Je spojena s prožíváním nejzákladnějších aspektů existence jako je potřeba jíst, pít, být v bezpečí nebo v teple. Zablokovaná první čakra způsobuje, že má člověk málo síly - fyzické, duchovní i duševní.

Jak čistit a harmonizovat první čakru

Pozorováním krvavě rudého vycházejícího nebo zapadajícího slunce.

Účinky zvuků - je vhodná monotónní hudba se silným zdůrazňovaným rytmem.

Účinky barev - aktivuje se jasně svítící červenou barvou

Účinky drahokamů

Achát- podporuje vážnost, pevnost, vyrovnanost, pomáhá rozpouštět záporné emoce a chrání vnitřní podstatu člověka. Probouzí postoj úcty k vlastnímu tělu a působí stavebně na rozmnožovací orgány. Plátek řezaného achátu s jeskyňkou krystalickou uprostřed, poskytuje rostoucímu životu v tobě bezpečí a ochranu.( ať tělesnému nebo duchovnímu). Dodává důvěru, ulehčuje porod.

Hematit- dává pevnost, sílu, působí stavebně na tělo, mobilizuje skryté síly, pomáhá při stavech slabosti a podporuje uzdravování po nemoci.

Krvavý jaspis - zeleno-červený jaspis tě spojuje s elementární silou země. Učí nesobeckosti, skromnosti, posiluje krev, půjčuje vitalitu, stabilitu, trpělivost. Pročišťuje tělo a umožňuje, že si umíme ze síly a klidu vytvořit pocit bezpečí.

Granát - dává životní sílu, vůle, úspěch. Povzbuzuje sexualitu. Pomáhá při nemoci pohlavních orgánů, posiluje krevní oběh.

Červený korál- dodává životní sílu a energii, podporuje tvorbu krve,dává stabilitu a pružnost.

Rubín - energie, harmonie mezi tělesnou a duševní láskou, což přináší nové zážitky, čistí pleť

Účinky vůní

Hřebíček - olej hřebíčku pomáhá při uvolňování nahromaděné energie v základní čakře. Podporuje schopnost uvolňovat všechny úzkostně struktury vzniklé z ochrany a bezpečnosti, a otevřít se tak čerstvým energiiím.

Cedr- vůně cedru spojuje se zemitými silami a podstatou přírody, dodává klid a bezpečí

Olej - Harmonizující směs - Přírodní éterický olej

Sakrální čakra

  • Název: Swadhisthana (Svadištána); sakrální čakra
  • Umístění: Zadní aspekt leží u dolního konce páteře, přední aspekt nad ohanbím (centrum kříže)
  • Barva: oranžová
  • Vůně: ylang-ylang, santal

Někdy se též hovoří o sexuální čakře. Má na starosti emoce, mezilidské vztahy, sexuální energii a tvořivé síly. Zablokování v této čakře způsobuje sexuální chladnost a potlačování emocí, ale platí to i opačně, potlačování emocí zablokuje tuto čakru.

Jak čistit a harmonizovat čakru

Účinky přírody:. Druhou čakru oživuje měsíční světlo, dotyk s čistou, průzračnou vodou i pohled na ni. Měsíc obzvlášť v úplňku, stimuluje pocity. Tiché posezení u čisté vodní hladiny, koupel v ní nebo pár doušků čistého pramene pomáhá očistit tvou duši a osvobodit ji od citových blokád a stresů, aby život mohl zase volně proudit.

Účinky hudby: K aktivování se hodí plynulá hudba, vzbuzující pocit nezkalené životní radosti. Ke zklidnění čakry naslouchejte zpěvu ptáků, zvuku tekoucí vody, vodotrysku, nebo meditační hudbu se zvuky přírody.

Účinky barev: Druhou čakru aktivuje jasná oranžová barva, která zprostředkovává oživující energii. Podporuje sebeúctu a vzbuzuje radost ze smyslových požitků.

Účinky drahokamů:

Karneol: Spojuje tě s krásou a tvořivou silou země. Pomáhá prožívat každý okamžik a posiluje koncentraci.

Měsíční kámen: otvírá vlastní bohatství pocitů. Zbavuje strachu a působí harmonicky na citovou rovnováhu. V tělesné rovině podporuje čištění mízního systému a u žen vyváženost hormonálního hospodářství.

Účinky vůní

Ylang ylang je jedno z nejznámějších afrodiziak. Otvírá se smyslovému vnímání. Jeho sladká vůně dává pocit bezpečí. Nahromaděné a zadržované emoce se rozplynou.

Santal: používá se na zlepšení sexuality. Povzbuzuje fantazii a probouzí radost z činnosti.

Olej - Směs pro intimní atmosféru - Přírodní éterický olej

Solar-Plexus čakra

  • Název: Manipura (Manipúra); solar-plexus čakra
  • Umístění: Zadní aspekt se nachází na úrovni solar plexu na vnitřní straně páteře, přímo za solar plexem, přední aspekt leží na solar plexu.
  • Barva: žlutá až zlatožlutá
  • Vůně: levandule, rozmarýn, bergamot

Sídlem vůle osobnosti a má na starosti i citové vazby a mentální pochody. Zablokovování vede k pocitům ztráty odvahy, poražení, ztráty svobodné vůle, k vytváření falešných představ a negativních myšlenkových konstrukcí.

Jak očistit a harmonizovat čakru:

Účinky přírody: Sluníčko koresponduje se světlem, teplem, silou čakry solar-plexu. Pozorování ozářeného pole zralého obilí nebo řepky dá zážitek hojnosti a odezvu na teplo a sílu Slunce.

Účinky hudby: třetí čakra se aktivuje ohnivými rytmy. K její harmonizaci může být použita orchestrální hudba. Při hypeaktivitě je vhodná každá uvolňující hudba.

Účinky barev: třetí čakru posiluje aktivuje žlutá sluneční barva. Oživuje nervovou činnosta myšlení, podporuje kontakt a výměnu s osotatními lidmi. Zabraňuje pocitu únavy, dává veselost, volnost, uklidňuje duševní problémy a onemocnění.

Účinky polodrahokamů:

Tygří oko- podporuje vnější a vnitřní zrak. Zbystřuje rozum a pomáhá poznat vlastní chyby a těžit z nich.

Jantar - dává teplo, naději, radost, ukazuje jak život realizovat, propůjčuje šťastnou ruku při podnikání. V tělesné rovině očišťuje organizmus, vyrovnává trávicí systém, posiluje a čistí játra.

Topas - zlatožlutý topas tě naplňuje silou slunce, prohlubuje vědomí, bdělost, jasnost, radost živost. Zbavuje zatěžujících pocitů, temných myšlenek, což pomáhá při úzkostech a depresích. Posiluje a podporuje tělesné trávení.

Citrín- poskytuje pohodu, teplo, živost, jistotu a naději, pomáhá zpracovat životní zážitky a integrovat je do osobnosti. Přitahuje vnitřní a vnější hojnost, podporuje tě při ukutečňování cílů. V tělesné rovině podporuje vylučovat jedovaté látky, oživuje nervovou činnost.

Účinky vůní:

Levandule- levandulový olej uklidňuje a uvolňuje hypeaktivitu třetí čakry.

Rozmarýn- rozmarýnový olej je obzvlášť vhodný při nedostatečné funkci třetí čakry, oživuje a povzbuzuje, pomáhá překonávat lenost a podporuje připravenost k jednání

Bergamont- vibrace tohoto oleje, připravovaného z plodů stromu bergamont, v sobě mají mnoho světla. Jeho vůně posiluje životní energie. Dodává sebedůvěru a sebejistotu.

Olej - Směs antiseptických látek - Přírodní éterický olej

Srdeční čakra

  • Název: Anahata (Anaáta); srdeční čakra
  • Umístění: Zadní aspekt je na vnitřní straně páteře přímo za středem hrudníku, přední naproti srdci.
  • Barva: zelená (růžová a zlatá)
  • Vůně: růžový olej

Jedná se o čakru lásky a vztahů. Jde jak o vztahy k sobě, tak k druhým lidem, ale i k celému světu. Její blokace způsobuje neschopnost lásku vyzařovat, ale i jí přijímat.

Jak očistit a harmonizovat čakru

Účinky přírody: Každá tichá procházka v nedotknuté přírodě, každý květ přináší poselství lásky - obzvláště růžové květy.

Účinky zvuků: každá klasická hudba

Účinky barev: zelená barva luk nás povzbudí, navozuje sympatie, pocit míru. Jemné vibrace růžové barvy uvolňují zatvrdliny v těle. Vzbuzuje pocit lásky a něhy.

Účinky drahokamů:

Růžový křemen- něžný růžový křemen podporuje jemnost, něhu, lásku, obklopuje duši láskyplnými vibrace, které léčí rány srdce, vzniklé hrubostí, tvrdostí, nepozorností. Tvá duše se může dále otevírat lásce a lásku dávat.

Turmalín:růžovo-červený turmalír tě vyvádí z příčin zúžených pocitových struktur, otevírá se a rozšiřuje srdce. Léčí .

Kuncit - podporuje přímočarost, přivádí tě na cestu dokonalé lásky

Smaragd- je to kámen všeobjímající lásky, posiluje a harmonizuje lásku, dává klid a harmonii, přitahuje léčivé síly.

Nefrit ,Jadeit - přináší mír, harmonii, moudrost srdce, spravedlnost, skromnost, uklidňuje srdce, pomáhá při neklidu, podporuje klidné sny

Účinky vůní: . Růžový olej - jeho něžné láskyplné srdce hojí rány srdce. Povzbuzuje a zjemňuje smyslné radosti.

Olej - Relaxační směs pro uvolnění - Přírodní éterický olej

Krční čakra

  • Název: Vishuddha (Višuda); krční čakra; komunikační centrum (čakra)
  • Umístění: Zadní aspekt leží na spojnici páteře a medully oblongaty, v cervikálním pletenci přímo za krční jamkou, přední se nachází na ohryzku.
  • Barva: světle modrá (stříbrná, zelenavě modrá)
  • Vůně: šalvěj, eukalyptus

Na starosti má mít komunikaci a projevy vůle v životě. Zablokování vede k neschopnosti se vyjádřit - vady řeči i prázdné myšlenky.

Možnosti čištění a aktivování páté čakry

Účinky přírody: Jasná a průhledná modrá barva nebe vyvolává rezonanci v tvé krční čakře. Abyste mohli plně vnímat lehněte si v přírodě a pozorujte modrou oblohu. Pocítíte jak vaše úzkosti a fixace se postupně v krční čakře a jejím dosahu uvolní.

Zrcadlení modrého nebe na vodní hladině působí na tvé pocity osvobozujícícm dojmem. Tiché šplouchání vln bude přinášet poselství tvých skrytých emocí.

Účinky zvuků: Hudba a zpěv na horní harmonické tóny, sakrální a meditativní zpěv působí na krční čakru oživujícím dojmem. Největší účinek na harmonizaci a uvolnění páté čakry má hudba New Age s dozvukem (ozvěnou).

Účinky barev: 5. čakře přináleží jasná modrá barva. Tato barva dává klid a otevírá duchovní inspiraci.

Účinky drahokamů

Akvamarín- světle modrá barva akvamarínu má povzbuzující účinek na duši. Podporuje komunikaci s vnitřním já a přináší světlo a jasno do duše. Vlivem akvamarínu se duše stává místem nesobecké lásky a léčivé síly. Jeho vlny dodávají duši čisotu, svobodu a šířku.

Tyrkys - pomáhá vyjadřovat duchovní idee a poznatky a integrovat je do života na Zemi. Přitahuje pozitivní energie a chrání tělo i duši před negativními vlivy.

Chalcedon - působí pozitivně na štítnou žlázu. Má uklidňující účinek na stav mysli, působí proti podrážděnosti a přecitlivělosti. Svým uklidňujícím vlivem otevírá cestu k vnitřní inspiraci a podporuje schopnost sebevýrazu slovem a písmem.

Účinky vůní

Šalvěj - čerstvá trpká vůně šalvěje vysílá léčié vlny do oblasti řeči. Uvolňuje zatuhliny v krční čakře, aby naše slova zněla harmonicky a zvučně a mohla zprostředkovávat úmysl naší duše co nejlépe.

Eukalyptus- Čerstvá vůně eukalyptového oleje dodává jasnost a šířku. Jeho vlny nás otevřou pro vnitřní inspiraci a dodávají našemu výrazu původnost a kreativitu.

Olej - směs pro koncentraci - přírodní éterický olej


Čelní čakra

  • Název: Ajna (Adžna); čelní čakra
  • Umístění: Přední aspekt - na čele mezi obočím, zadní naproti na temeni hlavy (třetí oko)
  • Barva: indigově modrá (žlutá, fialová)
  • Vůně: máta peprná, jasmín

Tato čakra se spojuje s intuicí a duchovními sílami jednotlivce. Nedostatečná funkce pak vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična.

Jak očistit a harmonizovat čakru

Účinky přírody: šestou čakru stimuluje pozorování temně modré noční oblohy plné hvězd. Tento zážitek otevírá ducha pro nekonečnou šířku a hloubku projeveného Stvoření.

Účinky zvuků: všechny zvuky, které otevírají a zklidňují tvého ducha a vyvolávají obrazy nebo pocity kosmické hloubky jsou vhodné k harmonizaci a oživení šesté čakry. např. skladba v hudbě New age. Tímto způsobem také působí některá klasická díla např. J.S. Bach.

Účinky barev : otevření a vyjasnění šesté čakry prohlubuje temně modrá barva (indigo). Dává vnitřní klid, jasnost, a hloubku, posiluje a uzdravuje smysly a otevírá je jemnějším úrovním vnímání.

Účinky drahokamů

Lapis lazuli- dává hloubkovou radost ze zázraku života a vesmíru. Zprostředkovává duši zážitek z kosmu a otvírá ji věčnému životu. Vede tvého ducha do nita, umocňuje jeho sílu a pomáhá k poznání vyšších souvislostí.

Indigově modrý safír - otvírá ducha kosmickému vědění a věčným pravdám.Přináší hledající duši jasno na duchovní cestě.

Sodalit- rozjasňuje rozum, vede ho k hlubokým myšlenkám. Dává mírnost a posiluje nervy. Pomáhá odstraňovat zavedené způsoby myšlení. Dává důvěru a sílu zastávat vlastní názory a přináší ideje a poznatky do běžného života.

Účinky vůní:

Máta peprnná - osvěžující vůně máty uvolňuje blokády v oblasti šesté čakry a pomáhá při odstraňování starých omezených myšlenkových struktur. Posiluje sílu koncentrace.

Jasmín - jemnou květinovou vůní jasmínu se otvírá náš duch obrazům a vizím, které v sobě nesou poselství hlubších pravd. Vibrace jasmínové vůně zjemňují vnímání a spojují energie šesté čakry s energiemi čakry srdce.

Olej a jeho použití. Směs proti stresu - Přírodní éterický olej

Temenní čakra

  • Název: Sahasrara (Saásrara); temenní čakra
  • Umístění: Je umístěna na vrcholku hlavy (jako koruna), směřuje vzhůru
  • Barva: fialová, bílá, zlatá, ultrafialová
  • Vůně: kadidlo, lotos

Funkcí sedmé čakry má být příjem energie z kosmu. Sídlo božské dokonalosti v člověku. Do harmonie se dostane, když budou harmonické všechny ostatní čakry.

Možnosti čištění a aktivování sedmé čakry

Šířka a neohraničenost, blízkost nebe a uvolnění se od událostí tvého osobního života.

Účinky zvuků: hudbou korunní čakry je ticho. V tichu je celá naše bytost vyjimečně bdělá a vnímavá. Vhodná je, ale každá hudba, která navozuje příjemnou atmosféru.

Účinky barev: korunní čakru rozšiřují a otevírají fialová a bílá

Účinky drahokamů

Ametyst - dává živý klid, ve kterém zanikají všechny strachy a disharmonie, budí důvěru a odevzdanost vůči silám Universa. Podporuje meditaci a inpiraci..

Křišťál - vede člověka k celistvosti, která v sobě harmonicky sjednocuje pestrou mnohotvárnost života. Přináší jasnost a světlo ducha i duši, podporuje duchovní poznání. Pomáhá duši splynout s duší Universa. Uvolňuje blokády a dává novou energii.

Účinky vůní:

Kadidlo - jeho vůně povznáší ducha i duši a čistí atmosféru. Nechává zapomenout na každodennost, prohlubuje schopnost víry.

Lotos- vůně lotosu vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem.

Olej - Přírodní éterický olej - Směs proti stresu

PĚT TIBEŤANŮ

Cyklus cviků působí především na energetické úrovni. Stimuluje v našem těle žlázy s vnitřní sekrecí, které jsou zodpovědné za řízení procesů v našem těle. Tyto orgány jsou pak propojeny s energetickými centry těla-čakrami.

Pokud jste začáteční doporučujeme 2-3 opakování každého cviku.
S tím jak bude získávat cit pro cviky a zkušenosti, můžete počet opakování zvyšovat až na 11.
Zkušení praktikanti opakují cviky až 21-krát.

První cvik má urychlit otáčení jednotlivých energetických center těla - čaker. Postavte se zpříma a rozpažte ruce. Paže by měly být vodorovně se zemí, , dlaněmi dolů. Pomalu a jemně se začněte otáčet s výdechem kolem osy těla ve směru hodinových ručiček. Začínejte velmi zvolna s maximálně 6-ti otáčkami. Po čase sami zjistíte, zda můžete počet otáček zvýšit. Pro stimulaci energetických center je naprosto dostačující 12 otáček, maximálně 21 otáček. Otáčet se začínáme s výdechem a pokoušíme se sladit dech s rychlostí pohybu

Druhý cvik také stimuluje všech 7 energetických center, je však jednodušší. Lehneme si na podložku, paže natáhneme podél těla, dlaněmi dolů. Nohy máme volně položené na podložce tak, aby se kotníky a kolena dotýkala. Několikrát se zhluboka nadechneme a vydechneme. S výdechem zvedáme hlavu od podložky a bradu opíráme do klíční kosti. Zároveň zvedáme dolní končetiny od podložky. Pokud je to možné, snažíme se nekrčit kolena a nohy zvednout do svislé polohy. V konečné poloze se na chvíli zastavíme - snažte se nezadržovat dech. S dalším výdechem se pomalu a jemně vracíme do výchozí polohy.

Klekneme si na podložku, pod kolena si případně můžeme podložit něco měkčího. Tělo držíme vzpřímené, prsty noho se opíráme o podložku, dlaněmi se opíráme o stehenní svaly pod zadečkem, palec směřuje vpřed. S výdechem sklápíme hlavu bradou ke klíční kosti, s nádechem hlavu mírně zakláníme. Záklon provedeme jak tolik, aby nám to bylo příjemné . Zároveň mírně zakláníme tělo a pomáháme si opíráním do dlaní. Počkejte si na výdech a opatrně, zvolna se vracejte do výchozí pozice. Pokud se chcete na cvik více koncentrovat, můžete si zavřít oči. Důležité je u tohoto cviku pomalé, hluboké dýchání. Důležité je uvědomit si, že s výdechem tlačíme kolínky do rukou, ne rukama do kolínek!

Sedněte si na podložku, dolní končetiny natažené před sebe, chodidla asi 30 cm od sebe. Paže volně podél těla, dlaně se opírají o podložku, prsty směřují ke kolenům. Tělo držíme zpříma. Dýcháme volně do břicha. Počkáme si na výdech a sklopíme hlavu bradou ke klíční kosti , s nádechem hlavu pomalu zakláníme, tak jak je nám to příjemné. Současně zvedáme zadeček vzhůru a vytvoříme tělem jakousi "lavici". Ideální je dosáhnout trupem vodorovné polohy. Dýchejte volně, nezadržujte dech. Počkejte si na výdech a pozvolna se vracejte do výchozí polohy, uvolněte se.

Výchozí polohou cviku je leh na břiše. Chodidla se opírají prsty o podložku. Zvolna se opřeme dlaněmi vedle prsou a s nádechem a tlakem do podložky zvedáme hruď. Ideální je dosáhnout pozice, kdy můžeme paže propnout v loktech. Hlava je v mírném záklonu. S výdechem sklápíme hlavu bradou ke klíční kosti a zároveň zvedáme zadeček vzhůru. Tělo tvoří obrácené písmeno "V ".Ideální je , když nohy mohou zůstat v kolenech propnuté. S výdechem se pozvolna vracíme do výchozí polohy. U cviku si pro větší procítění můžete zavřít oči.

Tak a nyní když jste dočetli, je načase ZAČÍT !! :)

Chlorella zelené zlato

Chlorella Pyrenoidosa je jednobuněčná zelená řasa, která představuje jeden z nejbohatších zdrojů vitamínů, minerálů, bílkovin, aminokyselin, nukleových kyselin (DNA a RNA), glykoproteinu, polyamidů, chlorofylu a dalších vzácných látek.

Nejúčinnější látkou chlorelly je takzvaný růstový faktor - Chlorella Growth Factor (CGF).Bílkoviny obsažené v chlorelle jsou více podobné živočišným, než rostlinným, ale jsou o hodně zdravější, než klasické živočišné proteiny.

Chlorella se vyznačuje vysokou koncentrací chlorofylu, obsahuje více chlorofylu než jakákoli jiná známá rostlina (5x více než spirulina a 10x více než vojtěška). Chlorofyl je ceněn jako nejsilnější detoxikační a čisticí prostředek v přírodě.Chlorella je čistě přírodní produkt a proto jsou živiny v ní obsažené v přesně takové formě, rovnováze a struktuře, v jaké je příroda chtěla.Protože je chlorella řasa, má celulózovou stěnu, kterou nedovedeme strávit, proto ji náš výrobce velice šetrně mechanicky rozruší a Vaše tělo se dostane k jejím vzácným živinám.Za 9 roků se na našem trhu "vyrojilo "spousta různých prodejců řasy typu "chlorela" Každý však pouze na svých stránkách tvrdí, že ta jeho je ta nejlepší.Jsou však, tito různí prodejci své tvrzení na svých stránkách seriózně podložit certifikáty s měřením na čistotu či na těžké kovy s tím, tak abyste věděli, co to vlastně za "čistou" řasu Chlorelu užíváte?

Naše centrum Vám nabízí pouze tu naši osvědčenou 100% Chlorellu Taiwan, která je jedna s mála těch nejlepších ,nejčistších a dohledatelných chlorel na trhu. Právě proto, se Vám zde nebojíme ukázat výsledky z kontrol, které u dodavatele provádí pravidelně SZPI.
Kontroly, rozbory, certifikáty a protokoly na měření těžkých kovů a čistotu (pigmentaci) pro 100% řasu chlorelu ,najdete na naších stránkách dole. Nabízí vám takové seriózní jednání i konkurence tak abyste věděli, co vůbec za jejich Chlorelu užíváte?

Chlorella potřebuje ke svému zdravému růstu čistou vodu, ovzduší a spoustu slunečního světla. Naše chlorella je ekologicky pěstovaná na Taiwanu, kde má optimální podmínky pro svůj růst a proto syntetizuje všechny živiny tak, jak to příroda chtěla.

Nukleové kyseliny

Chlorella je cenným zdrojem DNA a RNA a jak jistě víte, tyto nukleové kyseliny jsou základními kameny života na Zemi. DNA je chemický plán pro nové buňky, který vysílá molekuly RNA jako tým dobře vyškolených pracovníků, které umožňují své buňky reprodukovat. Rozsáhlý výzkum ukázal, že Chlorella obsahuje více než 10% ribonukleové kyseliny (RNA) a 3% deoxyribonukleové kyseliny (DNA), a je nejbohatším zdrojem nukleových kyselin. Doporučená denní porce chlorelly 3g poskytuje sedmnáctkrát vyšší množství DNA a RNA než byly nalezeny v sardinkách a jiném jídle, které je bohaté na tyto nukleové kyseliny.

Chlorella Growh Faktor

Chlorella také obsahuje velmi zajímavou látku, kterou nalezneme pod zkratkou CGF (růstový faktor). Je to neuvěřitelně silná látka, která se používá v léčbě mnoha nemocí. CGF obsahuje celou řadu jedinečných látek, jako jsou nukleové kyseliny, aminokyseliny, peptidy, vitamíny a polysacharidy, které poskytují vše, co vaše tělo potřebuje ke stavbě nové, silné a zdravé buňky. Úžasný CGF podporuje tvorbu bílkovin, enzymů a ATP (energie molekuly). Takto chlorella posiluje celé tělo na buněčné úrovni.

Polysacharidy

Polysacharidy obsažené v chlloreře stimulují produkci interferonu, který je důležitý pro imunitní systém. Rovněž poskytuje materiály pro buněčnou opravu a revitalizaci, což přispívá k rychlému hojení, stupňovaní energie života a pro mladistvý vzhled.

Komplex živin

V chlorelle také nalezneme řadu antioxidantů, které v těle vychytávají volné radikály a brání tak poškozování buněk. Beta-karoten z chlorelly ocením zejména v létě, protože pomáhá kůži chránit před sluníčkem. To ale není jediná funkce beta-karotenu, je to také antioxidant.

V neposlední řadě je v chlorelle také obsažen vitamín K, C a komplex vitamínů řady B. Nalezneme v ní také železo, vápník a stopové prvky.


Cukrovka

Co je diabetes mellitus (cukrovka)?

Diabetes mellitus (úplavice cukrová - cukrovka) je celoživotní onemocnění projevující se zvýšenou hladinou cukru (glukózy) v krvi. V České republice je nyní asi 760 000 diabetiků, Slovensku asi 300 000 a tento počet se zvyšuje každým rokem o 5 - 6 %. Navíc se předpokládá, že dalších 300 000 lidí o svém onemocnění zatím neví.

Cukrovka vzniká v důsledku nedostatečné produkce nebo nedostatečného využití hormonu inzulínu. Inzulín je produkován ß-buňkami slinivky břišní a umožňuje krevnímu cukru - glukóze (který se do krve dostává zpracováním přijímané potravy) přesun z krve do buněk, pro které je glukóza hlavním zdrojem energie. Přítomnost glukózy v krvi se nazývá glykémie.

Je-li v organizmu nedostatek inzulínu nebo není-li dostatečně využíván, dochází ke zvýšenému hromadění glukózy v krvi (hyperglykémie). Naopak, není-li přijato dostatečné množství potravy nebo je-li vyvíjena intenzivní tělesná aktivita nevykrytá potravou, dochází ke snížení hladiny glukózy v krvi (hypoglykémie). Normální glykémie u zdravého člověka se pohybuje mezi 4 - 6 mmol/l.

Odborně je tedy diabetes mellitus poruchou metabolizmu. Zjednodušeně řečeno: je to onemocnění, kdy dochází k poruše zpracování cukrů, tuků a bílkovin v organizmu. Pokud není diabetes léčen nebo nejsou dodržovány doporučené zásady léčby, může dojít ke vzniku a rozvoji dalších závažných onemocnění a komplikací.

Příčina vzniku diabetu není známa, ale je známo několik možných spouštěcích faktorů jako např. genetické vlohy a působení vnějšího prostředí (stres, virózy, obezita, atd.) či konstituční tělesné faktory (rasa, pohlaví, věk, apod.).

Diabetes mellitus typu 1

Tímto typem diabetu trpí asi desetina všech diabetiků. Projevuje se zhruba do 40 let věku, nejčastěji v období puberty. Nástup cukrovky je náhlý. Pacient pociťuje hlad a žízeň, výrazně častěji močí, pozoruje úbytek váhy, je často unavený. Může pociťovat bolesti břicha, změny v dýchání a je mu naměřena vysoká hodnota glykémie. U tohoto typu diabetu dochází k úplnému zničení buněk slinivky břišní produkujících inzulín, takže v organizmu inzulín chybí. Léčba proto vždy vyžaduje celoživotní dodávání inzulínu, pečlivou samostatnou kontrolu glykémií a reakce na naměřené hodnoty, ukázněnost ve stravování, úpravy dávek inzulínu při fyzických aktivitách.

Diabetes mellitus typu 2

Tímto typem diabetu trpí naprostá většina diabetiků (asi 85%). Vyvíjí a projevuje se v průběhu středního až vyššího věku a je spojen s inzulínovou rezistencí. Hladiny inzulínu bývají snížené, ale mohou být i normální, avšak tělo nedokáže inzulín využívat. Častější výskyt diabetes je u lidí obézních a lidí se sníženou tělesnou aktivitou. U většiny diabetiků typu 2 je onemocnění vzhledem k nenápadnému plíživému nástupu rozpoznáno, až když jsou přítomny příznaky pozdních komplikací: únava/malátnost, rozmazané vidění, suchá a svědivá kůže, drobné a opakované infekty na kůži (hnisání, kvasinky) - špatné hojení ran, ztráta citlivosti v rukou či nohou, časté infekce močového traktu, vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, různé další cévní potíže (dolních končetin, srdeční, mozkové či sexuální).

Léčba tohoto typu diabetu je různá - vždy však obnáší úpravu životního stylu (ukončení kouření, zařazení více pohybových aktivit,...), snížení tělesné hmotnosti, vždy je zahájena úpravou výživy. Pokud úprava stravování nestačí, lékař navíc zahájí léčbu perorálními antidiabetiky - tabletkami nebo dodáváním inzulin. Vždy je nutné současně předcházet komplikacím, popř. je včas odhalit a léčit (měřit krevní tlak, vážit se, kontrolovat hladinu tuků v krvi)

Nejčastější chronické komplikace diabetu

Diabetická nefropatie: poškození zejména ledvin. Použít Goji zejména kvůli schopnosti zkvalitnit krev zmenšením zásaditosti krve, využití esenciálních aminokyselin (isoleucin). Dávkování 2 x 25 ml denně.

Diabetická retinopatie: poškození prokrvení očního pozadí. Použít Goji díky vysokému obsahu zinku, vitaminu A a luteinu. 1x 30 ml denně.

Diabetická polyneuropatie: poruchy citlivosti rukou a nohou, způsobuje až nesnesitelné noční bolesti hlavně v dolních končetinách. Použít Detox Plasters dlouhodobě na obě končetiny a pít Goji 2x 30 ml denně dlouhodobě pro vysoký obsah antioxidantů.

Diabetická noha: komplikované postižení dolních končetin s možností bércových vředů, gangrénou a amputací. Použít Detox Plasters dlouhodobě na obě končetiny a pít Goji 2x 30 ml denně dlouhodobě pro vysoký obsah antioxidantů a mastných nenasycených kyselin - kyselina linolová, alfa linolenová, beta-sitosterol a další fytosteroly.

GOJI, KUSTOVNICE

Proč tak rádi využíváme Goji? Je to širokospektrální ovoce či bylina, která je nám schopna pomoci při podpoře našeho zdravotního stavu. Lidé bohužel často zaměňují Kustovnici čínskou za Kustovnici cizí. Proto, pokud je na sáčcích či lahvích napsáno Lycium barbarum, je to Kustovnice cizí. Lycium chinese, tedy Kustovnice čínská, se v TČM využívá spíše jako odvar z mladých lístků či kořenů a používá se v malém množství.

V Číně je oficiální drogou pouze Kustovnice cizí, v lidové medicíně se však používají oba druhy. V čínské medicíně se plody kustovnice používají zejména jako tonikum k posílení vitality a prodloužení života, ke snížení cholesterolu a krevního tlaku, při léčení ledvinových chorob a k ochraně funkce jater, na závratě a bolesti hlavy, ke zlepšení zraku a léčení očních chorob (např. tupozrakosti), při předčasném výronu semene, na boláky v dolní části těla souvisejícími se slabostí ledvin a k posílení svalů a kostí. V Číně jsou rovněž oblíbené posilující polévky s godži, kuřecím a vepřovým masem, různou zeleninou a dalšími bylinami, jako je divoký smldinec a kořen lékořice.

Nejčastější lékovou formou je odvar ze 6 až 12 g plodů, podávaný ve dvou nebo třech denních dávkách na lačno. Alternativní lékovou formou se lihový výluh s přídavkem medu. Další tradiční lékovou formou je prášek ze směsi godži a dalších léčivých bylin, z něhož se za pomoci medu zhotovují pilulky. Rovněž je součástí různých čajových směsí: ke snížení váhy (v kombinaci s kasií východoasijskou, pornatkou kokosovou, listopadkou indickou aj. bylinami), proti stárnutí (s kozincem blanitým, lesklokorkou lesklou aj.) V pojmosloví tradiční čínské medicíny mají plody godži povahu vyrovnanou, chuť sladkou a tropizmus k dráze jater a ledvin.

"Bobule" a "goji berry" jsou synonyma pro jednu z nejznámějších a nejobdivovanějších bobulí z Číny, tzv. gou qi nebo kei Tze v čínštině. Goji ovoce se používá v tradiční čínské medicíně (TCM) více než 2000 let a její použití bylo poprvé zaznamenáno kolem roku 200 př.nl v knize Shen Nong Ben Cao Jing. Tento rukopis obsahuje podrobně léčivé a zemědělské znalosti bájného čínského císaře Shen Nong.

Shen Nong Ben Cao Jing je nejstarší kniha o čínských bylinách, a zaznamenává 365 tradičních bylin, které jsou rozděleny do tří stupňů: (1) horní, (2) střední, a (3) nízké. Kustovnice je jednou ze 120 bylin, které patří do nejvyšší třídy , u kterých se předpokládá, že mají významné zdravotní výhody a jsou neškodné pro člověka. Dlouhodobé užívání kustovnice bylo považováno za prospěšné pro posílení těla, udržování kondice, prodloužení života a usnadňuje život ve všech ročních obdobích.


Plantáže jsou v nadmořské výšce 3000 m, již 600 let v čisté přírodě, Goji z této oblasti musí mít certifikaci. Bohužel mnoho Goji z velkých zemědělských podniků z Číny má označení Ningxia Goji. Jsou to oblasti Che-pej, Gansu, Qinghai, a Shanxi.Číňané nazývají goji z oblasti Ningxia červenými diamanty. Pěstuje se na severu Číny, ovšem nejúrodnější půdou bohatou na minerály je oblast Ningxia.

Goji má dvě sezonní sklizně za rok. První je nazývána jako "letní ovoce", trvá od poloviny června do konce srpna. Druhá je nazývána "podzimní ovoce", trvá od poloviny září do konce října.

Nedávné čínské i celosvětové sčítání lidu ukázalo, že obyvatelé Ningxie se dožívají 100 let, což je v průměru o 40% více než ostatní obyvatelé národa.

Goji - je přírodní lahodný nápoj. Udržuje přirozenou chuť, barvu a maximální obsah živin, je absolutně čistý koncentrát, bez konzervantů, bez přísad a komponentů "E." Může se stát, že díky dvojité sklizni má Goji malinko jinou chut´.

Červené bobule mají velikost přibližně 2,5 až 3,5 cm.

Pro svůj léčivý a blahodárný vliv je goji prohlašováno za ovoce nesmrtelnosti.

Díky množství vitaminů a nutričních látek je zřejmě nejhodnotnějším ovocem na Zemi.

Obsahuje více vitaminu C než pomerač.

Obsahuje více betakarotenu než mrkev.

Je nejbohatším zdrojem karotenoidů je v něm skryto 18 aminokyselin a 21 minerálů.

Nezávislé laboratoře v USA zpracovaly analýzu, která prokázala, že živiny v plodech goji z provincie Ningxia obsahují:

67 x více thiaminu (vitamin B1) než hnědá rýže,

2 x více niacinu (vitamin B3) než kvasinky,

500 x více vitaminu C než syrový pomeranč,

5 x více vápníku než syrový květák,

2 x více betakarotenu než syrový špenát.

Jak tedy Kustovnice  působí na náš organismus?

•zpomaluje stárnutí, omlazuje buňky až o 21%

•potlačení růstu rakovinových buněk

•prevenci proti rakovině

•neutralizaci vedlejších účinků chemoterapie a ozařování

•snižuje riziko vzniku rakoviny (především rakoviny jater, prostaty a prsu)

•zlepšuje krvetvorbu, pomáhá udržet správný krevní tlak

•upravuje činnost jater, ledvin a sleziny

•snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi (podporuje léčbu diabetu)

•zbavuje nespavosti a zlepšuje kvalitu spánku

•posiluje zrak a udržuje oči v dobrém stavu

•pomáhá při zánětu spojivek, rozmazané a slabé vidění, světloplachost a šeroslepost

•podporuje sexuální funkce

•ulevuje od bolesti hlavy a od závratí

•zvlhčuje plíce, tím působí proti astmatu(zlepšení až o 66%) a alergiím

•pomáhá k optimalizace krevního tlaku

•k boji s autoimunitními chorobami

•urychluje růst svalstva

•pomáhá v podpoře vstřebávání vápníku

•zlepšuje paměť

•výrazně podporuje a stimuluje imunitní systém

•působí protizánětlivě, v pozadí každé nemoci je zánět

•při redukci váhy

•při ranní nevolnosti během těhotenství

•tlumí symptomy menopausy

•posiluje kosti a svaly

•proti stresu a neklidu

•pro těhotné a kojící matky

•stimuluje funkci mozku

zlepšení pleti

•zlepšuje průběh menopauzy

•přirozené afrodiziakum

•má vynikající vliv na plodnost, jak u žen tak i mužů, zvyšuje počet spermií

•využívá se při léčbě lupénky

•přirozený zdroj energie pro sportovce

•příznivě působí na menstruační cyklus

•zlepšují pevnost nehtů •pomoc při opalování i po něm

•při osteoporóze (10% frekventace)

•štítná žláza

•Parkinsonova choroba

•Alzhaimerova choroba

•při zácpě

•proti paradentóze


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky